Încă de la început se poate observa că este un meci decisiv, un meci de care pe care. În minutul 2, Steaua are prima ocazie de gol când șutul lui Huiban din 8 metri nu reușește să prindă spațiul porții gazdelor. Replica acestora vine imediat, în minutul 4 portarul stelist Raul Bălbărău reușind cu greu să respingă de lângă bară, foarfeca atacantului de la Moștiștea Ulmu. Începutul meciului a însemnat un joc pe contre, ambele echipe căutând golul înca de la început. Cum golul plutește în aer, în minutul 10 Steaua reusește să deschidă scorul printr-o centrare a lui Adrian Ilie. Acesta trimite o centrare de pe partea stângă, care îl avea ca destinatar pe Nsiah, dar fundașul Acasandrei, deviază ușor mingea păcălindu-l pe portar. Replica celor din Ulmu vine imediat, o pasă în adâncime pune pe picior greșit întreaga apărare a Stelei, mingea ajunge la Milea care trimite un lob peste poartă din poziție de 1 la 1 cu portarul.

Steaua începe să pună stăpânire pe joc odată cu trecerea timpului, posesia balonului îi aparține, oaspeții mulțumindu-se doar să joace pe contraatac. În minutul 18, Huiban trimite puțin peste poartă după cornerul executat foarte bine de Călințaru. În minutul imediat urmator, un cotraatac periculos al gazdelor duce mingea pe partea stângă, centrarea găsindu-l liber în careul de 6 metri pe Stoian care trimite peste poartăț, ratând de puțin egalarea. Pressingul jucătorilor steliști îi incomodează evident pe fotbalițtii Moțtistei Ulmu aceaștia având reale probleme la construcție, singurele tentative de atac fiind degajările din aparare direct pe atacanți, faze rezolvate fără probleme de apărarea Stelei.

Pe fondul jocului bun, Steaua iși creează o ocazie imensă în minutul 34 când Huiban, după un un-doi cu Nsiah, rămâne singur cu portarul, dar trimite slab la colțul scurt, acesta din urmă reușind să respingă șutul. În minutul 36, Moștiștea are o mare ocazie când lovitura liberă, de la peste 25 de metri executată în forță de Ionica este cu greu respinsă în corner de portarul Bălbărău. În a doua parte a primei reprize, meciul s-a mai calmat comparativ cu începutul furtunos de meci. Steaua a jucat din ce în ce mai așezat, controlând tactic jocul și pe fondul rezultatului favorabil de pe tabela. Prima repriză se încheie cu scorul de 1-0 pentru Steaua, rezultat pe deplin meritat după desfășurarea jocului.

Repriza a 2-a începe perfect pentru Steaua, Pacionel reușește să obțină un penalty și tot el reușește să execute impecabil, majorând scorul la 2-0. Trebuie să recunoaștem că lovitura de pedeapsă a fost greșit acordată de catre arbitru, Pacionel călcând pe minge înainte să cadă.

În minutul 51, aripa dreaptă a Moștiștei Ulmu, Iulian Ilie, centrează cu efect de pe partea dreaptă, mingea fiind scoasă de sub bară de către portarul stelist. Imediat după ocazia gazdelor, Steaua reușește să le calmeze avântul și continuă să controleze jocul așa cum a făcut-o și în finalul primei reprize. În minutul 60, o pasă în adâncime trimisă din apărarea Stelei duce mingea spre Enceanu care se ciocnește în aer cu portarul gazdelor, Iulian Raduta. Enceanu nu a suferit grav, dar portarul advers este nevoit să iasă accidentat fiind înlocuit de Teodor Meila, fostul portar al Stelei din sezonul trecut. În minutul 68, fotbalistul de la Ulmu, Acasandrei, este eliminat după ce a luat al doilea cartonaș galben în urma unei intrari periculoase. În minutul 70, șutul la colțul lung al lui Huiban este scos cu greu de Teodor Meila. În minutul 74, un alt fost stelist, Cosmin Mihai intră pe teren la Ulmu înlocuindu-l pe Ionică.

În minutul 76, Dragoș Mihalache marchează un gol perfect valabil, anulat aiurea pe motiv de offside. În prelungirile meciului, Ulmu are o ocazie imensă de gol, Bălbărău apărând un șut din poziție de 1 la 1, ocazie precedată de un fault asupra lui Pacionel, venit în sprijinul apărării, fault neobservat de catre arbitru. Este păcat că repriza a 2-a a fost influențată de deciziile arbitrului. Chiar la început de repriză a acrodat total aiurea un penalty pentru Steaua, apoi, aflând probabil că a greșit grav a încercat să echilibreze greșelile de arbitraj. Lucru total neproductiv pentru sportul de performanță.

Repriza a doua a fost mult mai puțin intensa decât prima, avantajul consistent al Stelei și siguranța fotbaliștilor steliști domolind total încrederea gazdelor. Experiența fotbaliștilor steliști practic a taiat încă de la mijlocul terenului orice acțiune de atac a Moștiștei Ulmu. Steaua București obține o victorie clară în prima manșă a primului tur al barajului de promovare în Liga 2, având clar prima șansă la calificarea în barajul final. Precum scrie în mesajul grupării OUTLAWS:

7 MAI ZI DE SĂRBĂTOARE, 8 MAI PRIMUL PAS SPRE PROMOVARE”.

După fluierul de final al nefericitului și slab pregătitului arbitru, vine momentul așteptat de multă vreme, atât de suporterii Stelei dar și de jucatorii echipei militare. Întălnirea față în față dintre Peluza SUD STEAUA și echipă. Și ce mult a lipsit ambelor entități acest moment. Ne-au lipsit nouă tuturor aceste imagini, pentru ca până la urmă, Steaua suntem noi. Vă invităm să vizionați aceste momente magice, unice surprinse de colegii noștri prezenți astăzi pe fostul stadion Voința.

La finalul meciul frustrarea a fost mare pentru cei de la Moștiștea Ulmu, aceștia cerând Stelei să ceară rejucarea partidei, pe motiv că arbitrul „i-a furat” și au acuzat tabăra Stelei de jocuri de culise, fapt ce este evident mai mult decât o prostie fără margini. „Am avut meciuri mai grele în campionat, va jur” a spus antrenor gazdelor. Ce uită însa cei de la Moștiștea Ulmu este ca Stelei i-a fost anulat un gol perfect valabil, marcat de Mihalache iar fundasul lor, Acasandrei, pe lânga faptul ca și-a marcat în proprie poartă a văzut absolut meritat al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Este foarte adevărat că Steaua nu a făcut un joc spectaculos, însă a jucat pragmatic, important fiind doar rezultatul. Să ceri repetarea unui joc, pentru că echipa ta a făcut greseli colosale în apărare este deja mult prea mult. În sport trebuie să știi să pierzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *