Steaua s-a calificat pentru al doilea baraj după ce a învins acasă Mostiștea Ulmu.

După victoria clară cu 2-0 din meciul tur, meciul retur trebuia să fie o simplă formalitate pentru Steaua, în vederea obținerii calificării în runda a doua a barajului, acolo unde va întâlni învingătoarea dintre FC Fcsb 2 și CS Afumați. Steaua a început în forță meciul, dorind să încheie socotelile din primele minute. În minutul 5, Florin Răsdan ratează un vole din poziție ideală, iar în minutul 8, Zaharia trimite puțin peste poartă din unghi. După cele 2 acțiuni de atac steliste, Mostiștea Ulmu reușește să echilibreze meciul, domolind avântul Stelei. În minutul 23, prima ocazie a oaspeților: atacantul Stoian reușește să se desprindă din marcajul lui Wallace, dar nu reușește să fructifice centrarea bună, trimițând peste poartă din 6 metri. În minutul 31, jucătorul oaspeților, Iulian Ilie a simulat evident și a încasat un cartonaș galben, irosind practic o fază bună de atac a Mostiștei Ulmu. În minutul 38, un fundaș de la Mostiștea Ulmu atinge mingea cu mâna în centrul careului, dar arbitrul nu observă și nu acordă penalty.

În ultimele 15 minute ale primei reprize, jocul a fost unul de anihilare a adversarului, din partea ambelor echipe. Steaua a dorit, în primul rand, să-și consolideze poziția de favorită certă la calificare, iar Mostiștea Ulmu, pe fondul neputinței de a ataca periculos, s-a mulțumit să intre cu scorul de 0-0 la pauză.

Steaua începe repriza a doua cu o ocazie imensă. În minutul 51, Pacionel sutează în portar din poziție ideală, singur cu portarul din centrul careului. Steaua a avut un joc de așteptare la începutul primei reprize, mizând pe faptul că oaspeții vor risca totul și vor putea fi prinși pe contraatac. Mostiștea Ulmu a trecut la un sistem cu doar 3 fundași, pentru a putea forța înscrierea golurilor necesare. Cu toate acestea, Steaua are posesia și se află la cârma jocului, având marile ocazii de gol. În minutul 57, șutul lui Zaharia din afara careului este cu greu respins de la colțul lung de către portarul Mostiștei Ulmu.

În minutul 65, o accelerare a lui Pacionel pe partea stângă îl obligă pe fundașul Dogaru să intre prin alunecare. Intrarea este întârziată și Pacionel obține un penalty pe care îl transformă cu siguranță deschizând scorul. Din acel moment, Steaua devine din ce în ce mai sigură pe ea, având calificarea practic asigurată. Steaua forțează suficient cât pentru a obține victoria, evitând eventuale accidentări sau suspendări. Mostiștea Ulmu pare resemnată cu ideea ratării calificarii. În minutul 76, pe contraatac, Steaua are o nouă ocazie, pasa lui Băjenaru fiind interceptată în ultimul moment de portarul oaspeților înainte să ajungă la Cezar Mihalache.

În minutul 78, patronul oaspeților Vasile Târșolea a dorit retragerea echipei de pe teren. S-a răzgândit 2 minute mai târziu, fiind mai mult o modalitate de a pune presiune pe arbitru. În minutul 83, Liviu Băjenaru ajunge târziu la pasa primită de la Cezar Mihalache și lovește portarul primind cartonașul galben. În minutul 88, Iulian Ilie primește al doilea galben și este eliminat în urma unei intrări întârziate la un fotbalist al Stelei.

În ultimele clipe ale meciului, Cezar Mihalache are o execuție superbă, trimițând aproape de vinclu din centrul careului și stabilind scorul final, 2-0. Steaua obține o calificare fără probleme în turul 2 al barajului cu scorul de 4-0 la general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *