PELUZA SUD STEAUA – SUNTEM MANDRI DE VOI

Steaua a întâlnit azi CS Afumati în practic, cel mai așteptat meci al sezonului, barajul final pentru obținerea promovării în Liga 2. Meciul pentru care jucatorii și tehnicianul Daniel Oprița s-au pregătit un an întreg. La partidă au asistat peste 3000 de suporteri steliști atât în tribunele terenului 5, cât și pe terenul de rugby. Daniel Oprița a trimis pe teren cea mai bună echipă pe care o are la dispoziție, golgheterul Chipirliu revenind după accidentarea din meciul cu Metalul Buzău.

Steaua începe ezitant meciul. În minutul 2, în urma unei greseli la construcție și a unei pase greșite înapoi, atacantul Tudorache nu îl poate învinge pe portarul stelist Bălbărău, care are o intervenție senzațională care menține tabela intactă. Replica Stelei vine imediat. În minutul 6, GOOOOOOL Zaharia. Zaharia profită de o ezitare a apărării Afumațiului și trimite un lob superb peste portarul Irimea. În minutul 7, Dragoș Huiban, aflat in poziție de 1 la 1 cu portarul, trimite o pasa spre Chipirliu care, de puțin, nu ajunge la minge. Steaua continua jocul încantator de la început de meci și în minutul 8, Calințaru trimite o centrare la colțul lung care se transformă într-un șut scos cu greu de lângă bară de portarul oaspeților.

La începutul meciului, cu excepția unei ezitări din primele minute, Steaua a controlat clar jocul. Jocul de posesie și pressingul agresiv au facut ca Steaua să conducă pe tabela și să-și mai creeze cateva ocazii de gol. Oaspeții nu au avut replica consistentă, s-au mulțumit doar să se apere și au avut cateva acțiuni timide, rezolvate fără probleme de apărarea experimentată a Stelei. Mai ales că jucatorii Afumațiului și-au îngustat orizontul atacurilor, limitându-se doar să deschidă jocul în partea dreaptă pentru a încerca să trimită centrari în careu. Centrări previzibile care nu au pus în pericol apărarea Stelei.

În minutul 28, GOOOOOOOOL Chipirliu după o acțiune superbă. Combinația superbă dintre Huiban, Băjenaru și Chipirliu se încheie cu finalizarea la colțul lung al golgheterului Stelei și scorul a devenit 2-0. Chipirliu a revenit în forță după accidentarea din meciul cu Metalul Buzău, din ultima etapă a sezonului regular. În minutul 37, Chipirliu încearcă o boltă la vinclu, execuția pretențioasă a acestuia trecând puțin pe langă vinclul porții. Steaua conduce cu 2-0 la pauză după o prima repriză dominată clar.

Steaua începe în forță repriza a 2-a. În minutul 46, centrarea lui Chipirliu nu este valorificată de Huiban care iși prelungeste mingea și este blocat de portar, apoi mingea degajată ajunge la Băjenaru care trimite un șut puternic de la 20 de metri, ce trece puțin pe langă bară. În minutul 53, contrar cursului jocului, CS Afumați are ocazie mare de gol, Bălbărău respingând de sub bară un șut de la 25 de metri. Imediat după ocazia oaspeților, Steaua iși impune jocul și iși anihilează adversarul care este fără reacție. Steaua urmărește, în primul rând, să-și securizeze avantajul clar de pe tabelă. Jocul se desfașoară sub spectrul mizei mari a promovării în Liga 2, de aici și numarul mic de ocazii de gol din prima jumătate a reprizei a 2-a. Daniel Oprița se dovedește a fi un geniu tactic reușind să pună la punct cel mai mic detaliu și să anihileze adversarul, adversar care este peste toți ceilalți întalniți de Steaua până acum în acest sezon. Introducerea lui Mihăescu pentru întărirea mijlocului a fost o mutare tactică excelentă.

Odată cu trecerea timpului, oaspeții au început să se descopere nemaiavând nimic de pierdut. Lucru pe care Steaua a început să-l speculeze pe contraatac. În minutul 70, în urma unui astfel de contraatac, Zaharia îi pasează lui Rareș Enceanu, care, venit în viteză de pe partea dreaptă, nu reușeste să-l invingă din unghi pe portarul oaspeților. În minutul 74, șutul de la distanță al lui Mihăescu este respins cu dificultate de portarul Afumațiului. Steaua simte că adversarul a intrat în panică și ca e pe punctul de a ceda total și încearcă să dea lovitura de grație. Astfel că, spre finalului jocului, atacurile Stelei s-au întețit, doar că fără să fie finalizate cu șut în majoritatea fazelor. Steaua a mărit viteza de joc în ultimul sfert de oră, dar în multe momente graba nu a adus nimic bun pentru faza de atac. În minutul 86, Mihăescu are un nou șut violent de la distanță care trece la 2 metri pe lângă bară. În ultimul minut al prelungirilor, CS Afumați a fost la un pas să reducă din diferență. Doar intervenția lui Wallace la șutul periculos al lui Tudorache a facut ca scorul să rămână 2-0, un eventual gol al oaspeților ar fi făcut returul infernal pentru Steaua. Steaua reușeste o victorie consistentă cu 2-0 și are prima sansă la promovarea în Liga 2. Steaua se află la doar un singur meci de promovare. Steaua trebuie să obțină promovarea în Liga 2, duminica viitoare, în deplasarea de la Afumați. Cu un joc ca cel de azi, Steaua nu va avea nici o problemă. La orizont, se zărește Liga 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *