De când a promovat echipa de fotbal în liga secundă, mulți dintre voi ne-ați scris pe facebook, whatsapp, instagram, etc. motiv pentru care vrem să vă mulțumim, în primul rând, pentru că vă pasă de Steaua. Mulți dintre voi ne-ați întrebat ce se întămplă cu Daniel Oprița și stafful lui dar și ce eventuale transferuri țintește Steaua în vederea participării în Liga 2. Pe de altă parte, unii dintre voi, suporterii Stelei și urmăritori/cititori fideli ai CSS, ne-ați spus de neîntelegerile dintre conducerea clubului și Daniel Oprița. Și da, erau lucruri pe care, noi la CSS le știam, însă am preferat să nu intervenim și să lăsăm lucrurile să se așeze cumva.

Nu am scris și nu am făcut emisiuni din două motive : a. am luat vacanță pănă începe Liga 2; b. nu am vrut să punem o foarte mare presiune pe club și am preferat să rămânem alături de Peluza SUD și AS47, pentru că ei sunt cei care reprezintă suporterii Stelei în relația cu clubul. Iar băieții de la AS47 fac foarte bine acest lucru. În schimb am rămas conectați la ce se întămplă în club, în mod evident. Cu siguranță, dacă aveam informații certe și verificate, informații serioase care privesc suporterii Stelei sau despre secția de fotbal proaspăt promovată în Liga 2 nu le țineam doar pentru noi. Pe de altă parte, nici nu putem să ne comportăm precum presa de sport și să vindem povești inventate la ceas de seară pe care să le scriem ziua, doar de dragul traficului web, de dragul like-urilor pe facebook sau instagram.

Astăzi însă, avem informații verificate pe care trebuie să vi le aducem și vouă, publicul CSS, la cunoștință. Știm că foarte mulți dintre voi, cei care ne urmăriți, sunteti stresați de viitorul lui Daniel Oprița în Ghencea. Ei bine, după negocieri peste negocieri și orgolii peste orgolii, lucrurile au ajuns la un final astăzi : Daniel Oprița și staff-ul lui vor continua la Steaua București. Nu știm exact detaliile noilor contracte dar cu siguranță clubul ne va informa după ce se vor face toate formalitățile necesare. Avem antrenori pentru Liga 2, doi oameni care deja au demonstrat prin două promovări succesive : Daniel Oprița si Fane Nofitovici. Le urăm multă baftă pe banca Stelei și îi asigurăm de tot suportul CSS în realizarea obiectivelor echipei. Noi, echipa CSS, avem încredere în ei și suntem convinși ca acești doi profesioniști vor duce Steaua București în Liga 1, sperăm noi la finalul următorului sezon.

Și aici atingem un alt subiect sensibil despre care ne-ați scris în perioada asta : forma de organizare a clubului sau a secției de fotbal pentru Liga 2. Din păcate aici lucrurile sunt extrem de complicate, ies din sfera secției de fotbal și tind un pic spre Ministerul Apărării Naționale … toată chestiunea asta este ca o pisică pe care atât clubul cât și cei din minister, o aruncă de la unii la alții. Dinspre MApN vin zvonuri precum că s-ar face o asociație patronată de Clubul Sportiv al Armatei unde ar aștepta și privați la masa procentelor. Alte zvonuri susțin că până la finele sezonului viitor se va modifca legea sporturilor în Parlamentul Romăniei. Tot zvonurile zic că MApN ar negocia cu frații Pavăl, de la Dedeman și că se va face o societate pe acțiuni. Una peste alta, doar zvonuri și nimic concret … nimeni nu știe nimic clar.

Pe undeva este de înțeles, deoarece lucrurile nu trebuie făcute în grabă ci trebuie așezate în matca lor așa cum trebuie. Indiferent pentru ce formă de organizare se va opta la nivelul ministerului, pentru că e clar că acolo se joacă chestiunea asta, trebuie facută cu maximă atenție iar actele deasemenea. Chiar nu are rost să ne grăbim și să stricăm tot ce s-a făcut bun până acum … părerea mea. Dar vom vedea ce ne va rezerva viitorul apropiat sau îndepărtat. Din punctul nostru de vedere, al suporterilor, tot ce contează este să îi fie bine Stelei și să nu ne mai trezim mințiți așa cum s-a întâmplat în trecut. Noi vă propunem să avem răbdare cu toții.

Bun … ne-ați mai întrebat și despre transferurile pe care le va face Steaua în acestă vară. Ei bine, avem vești bune la acest capitol. Dar înainte de toate vrem să vă rugăm să nu mai credeți toate prostiile pe care le scriu fițuicile astea din online, posesoare de nume pompoase care spun că fac presă de sport în România. Steaua nu negociază cu acel jucător japonez așa cum au scris ziaricii lu` Pește Prăjit. Da, s-a vorbit cu acest fotbalist undeva în luna mai și a rămas ca la revenirea jucătorului în țară, acesta din urmă să îl contacteze pe Daniel Oprița … ori acest lucru nu s-a întâmplat nici până la acestă oră. În schimb, Steaua a rezolvat deja doi fotbaliști … unul venit de la o echipă de Liga 1 iar altul de la o echipă de Liga 2. Din motive lesne de înțeles, nu putem comunica numele acestora până nu va face clubul un anunț oficial. Facem presă pentru Steaua și în interesul Stelei, nu pentru clickbait sau like-uri, ca să ne înțelegem. Pe de altă parte, Daniel Oprița și Fane Nofitovici sunt în discuții și cu alți fotbaliști, însă abia a început perioada de transferuri. Poate se întamplă o minune și găsește clubul bani pentru salarii mai mari sau transferuri. Noi așa sperăm!

Și despre sponsori ne-ați întrebat. Ei bine, din informațiile pe care noi le avem la acest moment, se discută cu mai multe companii private. Una dintre ele, așa cum a anunțat EuroSport, este o companie de construcții, însă până în acest moment, nu s-a parafat încă nici un document. Pe de altă parte, oameni din club muncesc în acestă direcție … au întâlniri și discuții, care sperăm noi se vor concretiza în contracte și bani. Referitor la povestea cu frații Pavăl și compania Dedeman acum … unii spun că se discută la nivel de minister/guvern iar alții că nu mai este nimic valabil. Din nou o nebuloasă mare cât clubul Steaua. Singura certitudine, pe care o avem în acest moment când vine vorba de sponsori, este AS47. Și ne dorim ca în noul sezon, să vedem mai mulți suporteri înscriși în Asociația Steliștilor 1947, singura asociație care chiar contează.

În schimb s-a terminat povestea cu sponsorul tehnic, Joma. Steaua a cam rezolvat chestiunea asta cu un alt producător de echipament sportiv, un brand mare, însă din nou, din motive lesne de înțeles vom lăsa clubul sa aibă o comunicare oficială. Tot ce putem noi să vă spunem, este ca un brand mare îi va îmbraca pe fotbaliștii Stelei. Și nu, nu vă aruncați la fotografia de mai sus … aceea este doar o machetă făcută de un suporter pe un site de profil. Ne-a placut poza cum arată și nimic mai mult. Găsiți și voi zeci de astfel de poze la o simplă căutare pe google. Să fie Nike? Să fie Hummel sau Adidas? Să fie Reebok sau Lotto? Sau poate Umbro? Cu siguranță clubul ne va informa printr-o comunicare oficială curând.

Da oameni buni … să ne auzim cu bine și să sperăm că lucrurile vor decurge normal la Steaua în perioada următoare. Rugămintea noastră este ca în acestă perioada de vacanțe și concedii să rămăneți aproape de clubul Steaua, de echipele Stelei și de Peluza SUD, cea mai frumoasă galerie din România. Noi, echipa CSS, suntem aproape de club și ori de câte ori vom avea informații noi vi le vom comunica, ca de fiecare dată. Forza Steaua!

… același, Lucian Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *