Zilele trecute am primit acordul clubului pentru un scurt interviu cu unul din noile transferuri realizate de Steaua. Atanas Trică este un fotbalist de doar 18 ani, născut pe 9 iulie 2004 în Craiova. Cu această ocazie, echipa CSS ține să îi ureze un sincer și călduros la mulți ani! Fiul lui Eugen Trică și nepotul marelui Ilie Balaci joacă pe poziția de atacant central și unul dintre principalele atuuri ale sale este înălțimea: nu mai puțin de 1.91m! Internaționalul U18 este cotat conform transfermarkt la 50.000€. Împrumutat de la Universitatea Craiova, Atanas a semnat cu Steaua un contract valabil pâna la data de 30 iunie 2023.

Fară mai multe adăugiri, mai jos puteți citi interviul:

Salut Atanas, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Echipa CSS dorește să îți ureze bun venit la Steaua! Să începem: Tocmai ce ți-ai cunoscut noii coechipieri? Cum te-au primit? Ce primă impresie ți-ai creat despre grupul de jucători?

Colegii m-au primit foarte bine, cu mulți dintre ei mă cunoșteam deja. Am fost împreună la Juventus Colentina, ei jucând pentru echipa de seniori iar eu eram la juniori.


Ce așteptări ai de la sezonul 22/23? Ce obiective ți-ai propus cu echipa din Ghencea?


În primul rând îmi doresc să fiu sănătos, să înscriu multe goluri și să ne îndeplinim obiectivul de a promova in prima liga acolo unde este locul Stelei.

Tatăl tău a făcut performanță în tricoul Stelei, crezi că îi vei putea calca pe urme?

El a avut un aport în transferul meu la Steaua, și-a dorit foarte mult ca eu să îi calc pe urme. Am ajuns aici și acum trebuie să îl depășesc!

După debutul în prima ligă crezi că îți va fi ușor să evoluezi în eșalonul secund?

Așa este. Am avut câteva meciuri în prima ligă, dar sunt convins că liga a 2-a este o ligă tare și trebuie tratată foarte serios.

Ai marcat un gol împotriva celor de la Dinamo. Anul acesta vom avea Eternul Derby, din păcate, în Liga a 2-a. Cum ai celebra un nou gol marcat în poarta câinilor, de data asta în roș-albastru?

Probabil mă voi bucura exact cum m-am bucurat și la golul din liga 1, dedicându-i-l mamei mele.

Într-un videoclip recent pe canalul de YouTube al lui Tudor Buțan am observat faptul că ai o detentă foarte bună, mai ales comparând cu ce vedem la nivelul ligii secunde. Genetic sau antrenament?

Pot spune ca e câte puțin din amândouă. Mai am mult de muncă pâna să ajung la nivelul pe care mi-l doresc eu.

Care e modelul tău în fotbal și de ce îl consideri un exemplu de urmat?

Am 2 modele: pe Haaland și pe Vlahovic. Suntem toți același tip de atacant, un număr 9 și eu nu am decât de învățat de la cei 2.

Care ai spune că este punctul tău forte pe teren? Dar cel slab?

As putea spune că punctele mele forte sunt lovitura de cap și execuțiile. Cel slab îl consider ca fiind viteza, pentru că, fiind destul de înalt, nu pot fi la fel de mobil ca un jucător mai scund.

Care sunt hobby-urile tale și cum îți place să-ți petreci timpul liber?

Îmi place să mă joc FIFA pe PlayStation cu prietenii mei.

În final, ce le transmiți fanilor roș-albaștri?

Le transmit suporterilor Stelei să aibă încredere în mine. Am venit să dau totul pentru acest club și sunt sigur că anul acesta le vom îndeplini dorința de a aduce Steaua acolo unde îi este locul!

Dorim să îi mulțumim lui Atanas pentru timpul acordat și îl asigurăm că echipa CSS are mare încredere în calitățile sale. Sperăm să aibă parte de un sezon plin de reușite în tricoul roș-albastru! Forza Steaua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *