Atmosferă dezolantă la derbyul Steaua – Dinamo de pe stadionul Steaua. Suporteri amestecati la cele două tribune și fără cele două galerii în peluze. Mă uitam în jur și nu înțelegeam ce se întâmplă cu cele mai titrate cluburi din România. Absolut dezolant peisajul iar fundalul sonor era dominat de veșnicele probleme tehnice cu microfonul de pe stadionul Steaua. Chiar mă gândeam să vorbesc cu colegii în redacție, să facem o chetă cu publicul nostru și să cumpărăm niște acumulatori mai buni sau poate alte microfoane.

Începe meciul iar crainicul stadionului nu terminase încă de prezentat echipa Stelei. Deja simțeam cum un mare nor de penibil se așterne peste arena din Ghencea. Se mai auzeau doar strigătele rugbiștilor, indicațiile de pe cele două banci și murmurul spectatorilor. Dintr-o dată, liniștea se sparge : „Marinescu, mure Marinescu” s-a auzit repetat dinspre peluza de la sudul stadionului. În sfârșit o urmă de normalitate … AMIN! Și nu am fost singurul care a apreciat această normalitate … mai toată lumea pe lângă mine a aplaudat scandările dedicate marelui manager de „succesuri”.

Steaua a început foarte bine derbyul din Ghencea cu Dinamo, deși alb roșii au deschis primii scorul dintr-o lovitura de pedeapsă. Au urmat eseuri in terenul câinilor unul după altul iar la pauză Steaua conducea jocul. Repriza a doua a debutat cu un eseu și o transformare pentru Steaua iar mai apoi nu am mai înțeles nimic din ce a jucat echipa militară. Efectiv, băieții lui Ștefan Acsinte parcă au avut plumb în ghete. Nimic n-a mai mers în jocul Stelei, dar absolut nimic. Rugbiștii roș albaștrii s-au retras în apărare și s-au limitat doar la degajat baloane în terenul advers.

Iar inevitabilul s-a produs într-un final. Ultimele patru minute, Tudor Boldor scoate bine o minge din grămadă și la colțul de lângă tribuna a doua, Dinamo înscrie un eseu … 27-28. Ireal așa ceva, absolut ireal. Am simțit cum îmi pică în cap acoperișul stadionului cu tot cu lumini. Mă uitam blocat la gazon și nu înțelegeam cum e posibil așa ceva. Dar așa procedează karma în viață, te arde când te aștepți mai puțin. Fluier final în Ghencea … un pic mai sus de mine cațiva câini se bucurau mult prea zgomotos.

Nu am putut să mă abțin și m-am ridicat în picioare : „Poți să te bucuri mai cu decență? Totuși ești în Ghencea prietene, nu în Ștefan cel Mare.” M-am întors către teren imediat după … Marinescu era și el pe acolo ca să nu știu ce … suporterii ambelor echipe coborăseră pe gazon să facă poze cu sportivii. Cel mai frumos moment al serii … suporterii alături de jucători într-o armonie perfectă. Se vedea clar, că cele două cluburi sunt cele mai iubite din România.

Urât tricoul de pe tine, Tudore 🙂

Am avut intenția să cobor și să-l felicit pe Boldor, însă tricoul de pe el ma respingea teribil. N-am putut să-i strâng mâna, deși acum regret că n-am făcut o poză cu el. Dar nu-i timpul pierdut, poate pe Arcul de Triumf la meciurile echipei naționale de rugby. Un mare sportiv, pe care Steaua n-a fost în stare să-l țină în Ghencea. E dureros, serios. Dinamo a învins Steaua la handbal și acum la rugby. Defapt, foștii sportivi ai Stelei au învins Steaua … portarul Bătrânu la handbal și Tudor Boldor la rugby. Felicitările noastre conducerii Stelei!

Mi-am aruncat privirea spre loja unde sălășuiesc conducătorii Stelei. Era o fericire și o veselie acolo … ce se mai salutau domnii Bichir, Marinescu și Barbu. Erau toți un zâmbet, ca și când câștigase Steaua campionatul. Se trageau în poze și se gudurau cu toții pe lângă șeful lor, her colonel Bichir, venit în tricou polo la stadion. Probabil terminaseră fursecurile, eclerele și băuturile fine de la protocol. Ce înfrângere domne’? „Pe urmă s-a făcut frumos, s-a nins, s-a toate.” Absolut ireal ce se întâmplă în clubul astă imens … interes pentru Steaua, zero barat. Mie îmi venea să mușc din scaune de supărare iar sus la loja lumea se hăhăia și-l peria pe Bichir. Ăsta este rezultatul managmentului defectuos marca, Bichir, Marinescu, Popa și Barbu. Ne înving foștii sportivi domnilor … felicitările noastre! Din Ghencea când aveți de gând să plecați?

Vreau însă să închei acest editorial într-o notă pozitivă. Vreau să-l felicit pe dl. Danilof, managerul stadionului Steaua, pentru faptul că în sfărșit există o casierie așa cum trebuie, cu două ghișee și două posturi de operare. Am scăpat de mășuța cu laptopul și imprimanta. Ieiiiii! Ba mai mult decât atât, am găsit un mini muzeu al Stelei organizat și așezat chiar bine. E cumva vis a vis de toalete, dar arată bine … arată senzație. O să îmi duc copilul să admire toate aceste trofee. E un pas în față dle. Danilof … deci se poate. În schimb, mai aveți mult de muncă dle. manager al stadionului. Steaua are nevoie de un magazin pentru suporteri și de un muzeu mare, acolo unde le-a proiectat arhitectul stadionului. Și dacă nu e prea mult dle. Danilof, poate amenajați măcar unul dintre restaurante și sky barul stadionului. Serios, vreau să vin să beau un frappe și să admir stadionul Steaua de la înalțime.

Noapte bună Steaua București, clubul meu de suflet. Ne vedem duminică la meciul din Liga de Tineret la fotbal.

„La primul meu meci în Ghencea, când am auzit peluza, Sufletul și cu inima mea, mi-au luat-o razna.” … by Peluza Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *