Orele 18:45, Piața Alba Iulia din București. Băieții Stelei se adună în cel mai mare corteo din ultimii ani ai fotbalului românesc. Murmurul băieților și ciocnitul sticlelor de bere este acoperit de tobe și de portavocea lui Johnnie : „Și de căinii erau în gară, Armata le dădea papară …”

Acesta a fost semnalul de pornire spre Arena Națională. Dintr-o dată, viața Bucureștilor din zona Alba Iulia s-a oprit în loc … până și ultima gospodină care bucătărea ceva a ieșit la geam. Fetele de la videochat, simpli trecători, mămici cu copii în brațe la geamuri, taximetriști, chelneri și ospătari, polițiști, jandarmi … totul parcă s-a oprit atunci când s-a auzit prima bătaie de tobă a Sudului Stelei.

E greu să descriu în cuvinte sentimentul care plutea în aer. Ceva absolut unic în Europa aș putea spune, chiar dacă sunt subiectiv. Cu greu scriu aceste rânduri, cu un ușor tremurat al degetelor pe taste și emoțiile retrăirii acelor clipe. Cumva, am simțit că revin în timpul adolescenței, la acele cuplaje istorice de pe Stadionul Național. Și atunci, ca și acum, Dorin și Jan erau în primele rânduri. Doar Steaua București este capabilă să ofere astfel de sentimente, astfel de trăiri absolut superbe.

Corteo Sudului ajunge la Piața Muncii. Toată lumea se așază ghemuit cu un genunchi pe asfaltul bulevardului … liniște totală … din nou totul se oprește în loc … telefoane peste telefoane filmau momentul din mai toate direcțiile. „Suntem Sudu’ ale, ale, ale, ale!” Săriturile și tropăitul băieților s-a simțit până în apartamentele din jur iar vocile lor umpleau tot fondul sonor. Toată viața din jur se oprise în loc și îi admira. Absolut superb, demențial.

Bucureștii aveau nevoie de un asemenea derby al orgoliilor dar mai ales al suporterilor. Bulevardele Decebal și Basarabia din capitală s-au cutremurat la propriu seară trecută. Al doilea revelion al lui 2022 a avut loc ieri pe drumul spre Arena Națională. Așa este firesc să se întâmple la un Dinamo – Steaua. Pentru că de asta este frumos fotbalul.

Dar în România, orice lucru superb care se întâmplă trebuie să se termine repede. La porțile Arenei Naționale, niște angajați ai statului, îmbrăcați ca de război, au găsit de cuviință să elibere gaze în atmosferă, în mulțime. Pentru că așa au primit ordin de sus … să strice și să provoace o galerie care nu dă doi bani pe politicul din România. Așa fac țestoasele Jandarmeriei Române, așa protejează ei cetățenii, cu gaze lacrimogene din abundență.

La tribuna a doua colț cu peluza sud a stadionului își fac apariția cei care se condiseră Sudul lui Dinamo … niște tăruși la bustul gol cu poșete atârnate peste și crucioace la gâtleje. Evident că rolul lor a fost să provoace … și până la intervenția țestoaselor a fost doar un pas. Deja derbyul începuse … a urmat o ploaie de torțe aruncate dintr-o direcție în alta. Și ca de obicei, Jandarmeria Română cu Sudul a avut ceva de răfuit … că doar ai Stelei sunt niște huligani nenorociți iar cei ai lui Dinamo niște sfinți.

Lucrurile au degenerat la pauză însă, când suporterii Stelei au urcat pe hol. După o repriză intensă atât în teren dar și în tribune, după mai bine de o oră de cântat fără oprire, suporterii Stelei au simțit nevoia să se hidrateze cu apă și sucuri. Cumva, dinspre cordonul de jandarmi situat pe partea cu tribuna 2, au început să curgă gaze, tam nesam. Jandarmii înarmati cu scuturi, butelii și pulane și-au făcut apariția fără absolt nici un sens sau motiv. Au venit provocatori și au împărțit gaze în toate direcțiile.

Iar în timp ce pe holul peluzei se repeta 10 august 2018 la balustradă alți jandarmi eliberau gaze într-o mulțime de oameni care efectiv socializau pe scaune. Deja erau cumva două zone total diferite … holul și peluza. În prima fază, noi cei din peluză n-am înțeles ce se petrece în jurul nostru … vorbeam unii cu alții și dintr-o dată ne trezim cu jandarmii la balustrada peluzei că ne gazează ca pe niște animale în cușcă. Unde să fugi? Jos jandarmii, sus jandarmii.

Apar ai noștri de pe hol, loviți … „haideți băăă, că ne gazează aștia ca pe animale aici”. De aici, a urmat ce deja ați văzut cu toții pe mărturiile video deja postate pe toate platformele de socializare. Jandarmeria a pierdut lupta cu suporterii Stelei. Dar au realizat ce și-au propus într-un final … să se dea din nou în spectacol public pe banii românilor. Absolut jenant și penibil ce face instituția asta de zeci de ani de zile. Huliganii sunt defapt ei, nu suporterii Stelei.

Plătim taxe și impozite în țara asta … să ne explice public conducătorii Jandarmeriei, de ce o masă de cetățeni calmi, care nu făceau altceva decât să socializeze pe scaune, liniștiți, la un suc și o țigară, a trebuit să fie gazată fără nici un fel de motiv? Spuneți bă nesimțiților? De ce inhalez gaze nevinovat pe banii mei bă nenorociților? Ați dat cu gaze în femei gravide și în copii cretinilor! Așa ne protejați voi bă cretinilor?

Ok, ați avut probleme pe holul peluzei … dar de ce? Pentru că voi le-ați provocat ca de fiecare dată. Ce căutați bă pe stadioane când legea spune destul de clar că trebuie să stați afară? De ce trebuie să vă vedem cu scuturile alea pe voi și de ce trebuie să ne zdrăngăniți tuburile alea cu gaze în față? Ce v-au făcut suporterii care au urcat să cumpere apă și sucuri? De ce trebuia să stați voi acolo lângă ei cu scuturile în poziție de atac? De ce instigați bă nenorociților? Pentru că așa primiți ordine de sus, de aia.

Ați luat bătaie aseară? Foarte bine, ați meritat-o din plin. Stați în afara stadionului că acolo spune legea să stați parcați. Nu stați lânga mine când beau un pepsi si fumez o țigară la pauza meciului, pentru că îmi este silă de voi. Îmi este silă de tot ce reprezentați voi, de tot ce faceți voi … sunteți o instituție mizeră și abjectă care are rolul să apere interlopii și politicienii, o gardă pretoriană plătită din banii noștri. Când cele două fete de la Caracal erau violate și ucise ați stat la poarta criminalului la cafele, în schimb pe stadioane gazați femei gravide și ne numărați fumurile de țigări. Uite de asta nu vă mai suportă românii. Nici azi n-ați plătit pentru 10 august, motiv pentru care continuați cu abuzurile.

Ca de fiecare dată, ați stricat o sărbătoare, ați stricat un eveniment important, ați stricat o bucurie, ați stricat un alt derby mare al României. Da știu, pentru că puteți, pentru că aveți scuturi și gaze, pentru că așa vi se spune în căști. Și evident, ne dați comunicate cu reușitele voastre imaginare, plătite tot din banii noștri. Vorba Sudului de acum câțiva ani : „Dacă Dincă avea o torță, Intervenție în forță!”. Îmi este SILĂ de Jandarmeria Română … SILĂ ȘI LEHAMITE!

A scris Mironică pe la prânz … trei paragrafe, pentru că atât s-a putut la nivelul lui de jurnalist fără calviție. Evident aceleași clișee uzate și prăfuite cu armata care a predat apărarea țării americanilor și care se ocupă de fotbal, cu huliganii de la Peluza Sud care mai nou sunt „brutele lui Oprița”… aceleași și aceleași inepții. Aceleași prostii pentru care Becali plătește ca să le audă și să le citească. Același penibil Mironică.

Stimabile jurnalist, incapabil să dezvolți un text mai mare de 500 de cuvinte, Daniel Oprița a spus ceva aseară iar tu ai înțeles ce ai vrut. A spus Daniel Oprița că suporterii Stelei i-au cerut să promoveze echipa ca să aibe cu cine să se bată … așa este. Dar nu se referea la bătaia fizică stupidule ci la duelul dintre galerii. Pentru că de asta este frumos fotbalul, stupidule … fotbalul fără suporteri nu există imbecilule. Iar duelul dintre galerii, precum ale Stelei, ale lui Dinamo, ale lui Rapid, Petrolul șamd, fac din fotbal un spectacol absolut superb.

Privește ce s-a întâmplat ieri pe drumul de la Piața Alba Iulia până la Arena Națională … bă stupidule, rar vezi așa ceva în Europa. Dar evident că pe tine te deranjează acele imagini cum de altfel te deranjează Steaua. Pentru că tu ești un lingău al lui Becali, un fan fc fcsb dar și al plimbărilor cu avionul pe gratis prin Europa. Sau poate crezi că am uitat cuvintele tale de paharnic : „Mulțumesc dle. Becali că m-ați plimbat prin Europa.” Lingăule, penibilule. Vorbești tu despre Daniel Oprița? Îl pui tu la zid și-l răstignești tu, marele ziarist de casă al lui Becali.

Daniel Oprița este antrenorul Stelei stimabile … și are rezultate, a bătut pe fc ddb în derby cu un buget amărât, de un pic peste 1 milion de euro. Dar te doare Mironică când vezi că un club istoric bate o clonă, o mizerie. Te doare când Steaua are rezultate și te faci că nu știi să citești printre rânduri sau că nu înțelegi metaforele. Aseară, pe Arena Națională, suporterii Stelei și cei ai lui Dinamo s-au bătut în mesaje băi stupidule … 33 de mesaje a afișat Sudul Stelei aseară, unul mai înțepător ca altul, unul mai inteligent ca altul … ultraseria este o cultură pe care tu n-ai cum s-o înțelegi niciodată. Și nici oficialii Stelei nu-ți vor oferi plimbări gratuite cu avionul prin Europa sau bani de implanturi. Doar ca să știi, paharnicule.

Așa că stimabile Mironică, mergi cu Dumnezeu. Jignește Steaua în toate modurile posibile și palatul îți va fi recunoscător cu ceva tranzacții în contul din bancă. Dar nah, trebuia ca tu să dai startul acestei noi specii de imbecil spălat pe creier : fcsbistul dinamovist sau oaia câinească sau pota-oaia. Este absolut comic, cum atât tu, cât și alți suporteri ai fcsb-ului vă considerați steliști dar susțineți Dinamo și înjurați Clubul Sportiv al Armatei. Felicitări stimabile Mironică … te-ai făcut din nou de maronică, culoarea ta preferată. Iar cu Daniel Oprița nu o să te compari niciodată … el este un antrenor valoros cu rezultate iar tu fan furt de identitate și un fan al abuzurilor jandarmeriei.

Felicitări suporterilor Stelei care au fost prezenți ieri seară pe Arena Națională. Sunteți minunați, indiferent ce scrie o parte din presă despre voi! Sunteți Sudul Stelei și cea mai frumoasă galerie din România … aseară ați demonstrat-o din nou. Ați surclasat rivala Dinamo la toate capitolele și ați făcut un show piro cum rar se vede în România … iar coregrafia a fost una de senzație, de colecție. Mă simt mândru că sunt contemporan cu voi, mândru să îmi sparg plămânii alături de voi, mândru să răgușesc alături de voi, mândru să cânt alături de voi! Felicitări Peluza SUD, felicitări Steaua București, felicitări Daniel Oprița. NOI SUNTEM CEI CARE NU AU TRĂDAT!

Mă opresc aici pentru că îmi este silă de Jandarmeria Română, îmi este silă de Mironică. SILĂ ȘI GREAȚĂ! ȘI LEHAMITE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *