Ei bine, nu vă așteptați că în acest articol îl voi plânge pe colonelul Hîncu, dar nici să aplaud gestul domniei sale. Nu mă voi apuca acum să fac hora bucuriei sau să dansez ironic precum Micuțu la începutul pandemiei. Dl. Colonel dr. Mădălin Hîncu ne-a demonstrat încă odată că nu-i pasă de Steaua București și că singurul lui scop în acel scaun de comandant a fost doar o pensie mai mare.

De altfel, dacă ne uităm un pic în istoria recentă a Stelei, ultimii 3 comandanți au demisionat sau au plecat din funcție cam cu 2 luni înainte de meciurile pentru promovare și mă refer aici la Petrea, Bixi și acum Mădălin Hîncu. Dacă voi încă mai credeți că este o simplă coincidență, lăsați-mă pe mine să am dubii. Lucrurile par a se întâmpla după un patern ceva, însă dovezi concludente nu există în acest sens. Rămâne a fi totuși o observație și nimic mai mult, la acest moment.

Circulă tot felul de zvonuri pe social media referitoare la gestul dlui. col. Mădălin Hîncu. Unii spun că astăzi ministrul Ciucă a fost în vizită la clubul Steaua și printre altele i-a cerut lui Hîncu să iasă la pensie. Alții, și nu mă refer la AS47, spun că Hîncu n-a mai suportat presiunea de la Steaua și și-a depus demisia. Noi, cei din echipa CSS, nu putem confirma și nici infirma zvonurile, însă putem să facem ceva natural: să gândim și să așezăm un pic acest puzzle.

Știm cu toții că o asociație de anonimi din UK a depus o plângere la Parchetul Militar împotriva dlui. col. Florin Talpan, acuzându-l că și-a depășit atribuțiile de serviciu în momentul în care a notificat FRF și LPF să respecte decizia instanțelor de judecată, fără semnătura comandantului Stelei. Uite că Parchetul Militar, în urma unei anchete, a spus că dl. col. Florin Talpan a fost acoperit de lege și de regulament atunci când a trimis respectivele notificări. Păi dacă e așa, rezultă că dl. col. Mădălin Hîncu și cu secretarul de stat Marius Balu au comis-o grav când l-au sancționat pe Florin Talpan. Și nu, aici nu mai vorbim despre moralitatea acestei fapte, ci de un NUP dat de Parchetul Militar în urma unei anchete. Cum facem domnilor, că până una alta, i-ați tăiat omului sporul respectiv fără niciun motiv?!

În armată, când se întâmplă astfel de lucruri de fiecare dată există și urmări. Și cu siguranță, rezultatul anchetei făcute de Parchetul Militar a ajuns și pe biroul ministrului Ciucă. De ce? Pentru că în armată, cercetările penale nu sunt la ordinea zilei ca în lumea politicienilor, iar dl. col. Florin Talpan este deja o figură publică. Așadar, rezoluția dată de Parchetul Militar a creat un cutremur la nivelul conducerii Stelei. Cine plătește oalele sparte? Simplu: colonelul Mădălin Hîncu. Că așa e în tenis.

Pentru mine este evident că Mădălin Hîncu a fost sfătuit să treacă în rezervă, pentru că treaba asta cu demisia nu prea ține în armată. Când ești militar, dar mai ales ofițer superior, nu îți faci bagajul și pleci când vrei tu, că te cam numești dezertor. În armată nu se negociază ca la piața din Obor. Din aceeași logică, nici dl. col. Florin Talpan nu poate să plece de la Steaua când vrea dumnealui. Pe de altă parte, eu unul îmi doresc ca sfatul pe care l-a primit dl. col. Mădălin Hîncu să-l mai primească și alții de pe la clubul Steaua, în special cei din conducere. Pentru că au trecut 6 ani de zile de la decizia definitivă din instanță în privința mărcii Steaua București și încă ne învârtim într-un cerc dominat de incompetență și lipsă de performanță.

Cine o să conducă Steaua din luna aprilie? Doar MApN-ul are un răspuns la această întrebare. Eu pot însă să răspund la o altă întrebare, pe care am citit-o azi în social media. Ce-l recomandă pe dl. col. Florin Talpan pentru funcția de comandant la Steaua? Simplitatea îl recomandă și exact cum a spus Lecce, Florin Talpan este un om curat, intangibil și un om care nu se vinde pe o mașină, o casă sau pe sume de bani. Florin Talpan nu vrea averi și nici palate la Snagov, nu vrea conturi pline în bănci și nici vile la Mamaia. Florin Talpan vrea recunoștință și respect! Și da, pe Florin Talpan nu-l are nimeni la mână cu nimic și nici nu-l poate cumpăra nimeni. Pentru mine cel puțin, dl. col. Florin Talpan și Peluza Sud sunt garanția ca Steaua București nu va mai ajunge din nou pe mâna unui alt Becali.

Florin Talpan are notorietate și este foarte bun în meseria dumnealui. Dacă dânsul își deschide mâine o firmă de avocatură, vă dau scris că se va face coadă la ușa dumnealui. Dar Florin Talpan, preferă să rămână la Steaua și să termine definitiv cu fc fcsb și Becali. Iar pentru acest lucru trebuie respectat, nu scuipat în piața publică. Este adevărat însă că Florin Talpan nu poate să plece din armată când vrea dânsul, pentru simplu fapt că armata nu este Piața Obor, cum spuneam și mai sus.

Din păcate însă, dl. col. Florin Talpan nu cred că va ajunge comandantul Stelei, deși omul merită această funcție pentru că a muncit enorm pentru club. Dar din păcate, pixul nu este în mâna suporterilor și nici a fanilor domniei sale. Conducerea MApN numește comandantul Stelei, iar din câte am văzut până acum, Florin Talpan îi deranjează pe acești domni și le inspiră frică – un alt lucru care îmi place enorm la Florin Talpan.

Pănă una alta, dl. col. Mădălin Hîncu, dacă ar avea onoare și demnitate măcar acum pe final, ar semna un ordin și i-ar reda dlui. col. Florin Talpan acel spor pe care i l-a tăiat total aiurea și total nedrept. Și da, Florin Talpan nu este perfect și are greșelile domniei sale, chiar și în raport cu suporterii, însă cu toții îl cunoaștem pe acest om. Și pentru numele lui Dumnezeu, e chiar așa greu să-l respectăm? Noi, cei de la CSS, mereu îl vom respecta, cum la fel îi vom respecta și pe George Ogăraru, Daniel Oprița, Ioan Timaru etc. Nouă ne plac oamenii care iubesc Steaua și fac bine acestui club, chiar dacă de multe ori vedem diferit lucrurile față de acești oameni.

În încheiere, atât mai vreau să spun: să plece toți cei din conducerea Stelei, pentru că ne-am săturat de certuri și scandaluri. Pentru noi este importantă PROMOVAREA în acest moment și nimic altceva nu mai contează. Să se ducă cu toții învârtindu-se și să ne lase. La Steaua este nevoie de liniște acum și de susținere 300% pentru echipa de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *