remus chipirliu

Steaua s-a calificat fără probleme pentru barajul de promovare, după ce a dominat detașat cel mai slab adversar întâlnit de până acum din Seria a 4-a a Ligii a 3-a, echipa secundă a Concordiei Chiajna, scorul final fiind de 5-0 pentru roș-albaștri.

Comparativ cu meciurile trecute, de data aceasta Steaua chiar și-a luat tare adversarul încă de la început. În primele minute, jocul s-a desfășurat integral în jumătatea de teren a Concordiei Chiajna, iar deschiderea de scor a venit bine-așteptată. În minutul 10, insistența lui Nsiah, care nu renunță la o minge ce părea pierdută la marginea careului, dă roade, acesta reușind apoi o pasă către Alexandru Zaharia care deschide scorul cu un șut superb din afara careului care plasează mingea în vinclul porții gazdelor. Golul lui Zaharia amintește de unul dintre cele 2 goluri date de acesta în meciul de debut din Liga 1, Pandurii Tg. Jiu – CS Severin, încheiat 2-2 în sezonul 2012-2013, acesta jucând pentru cei de la Severin.

După gol, Steaua a continuat să domine clar jocul, pe alocuri având și momente de joc încântător, cum e cel din minutul 22, când Adrian Ilie avansează de la jumătatea terenului driblând 2 adversari. Două minute mai târziu, Chipirliu majorează scorul cu un șut la colțul lung și își continuă seria impresionantă, ajungând la al 3-lea meci consecutiv în care înscrie. Coautor la gol a fost Zaharia, care a dat o pasă superbă lui Chipirliu.

În minutul 35, după un 1-2 cu Nsiah, Chipirliu are un șut frumos de la 25 m scos cu greu de portarul Chiajnei. Ulterior, Nsiah trimite peste poartă cu o lovitură de cap în urma centrării lui Adrian Ilie. În minutul 43, Chipirliu își mai trece în cont o ocazie clară în minutul 43, atunci când mingea trece puțin peste bară în urma unui șut din întoarcere de la 20 de m.

Practic, după golul de 2-0, Steaua a jucat în pas de defilare, meciul fiind un galop de sănătate, adversarul neputându-se ridica la nivelul impus de Steaua. Zaharia, cu un gol și o pasă de gol, și Chipirliu, cu un gol și încă 2 ocazii clare, au fost în formă maximă și cei mai buni oameni ai primei reprize.

Steaua a început ezitant repriza a 2-a. Pe fondul relaxării jucătorilor steliști și a unor pase greșite la mijlocul terenului, Chiajna 2 a avut câteva incursiuni la poarta Stelei, culminând cu o ocazie clară în minutul 52 când în urma unui contraatac 2 contra 1, jucătorul Concordiei trimite un șut de la 20 m puțin pe lângă bară. Replica Stelei vine în minutul 58, Zaharia șutând slab din afara careului pe direcția portarului. Perioada bună a Chiajnei a fost doar un foc de paie.

În minutul 60, Chipirliu reușește dubla cu un șut din careu la colțul lung, după pasa superbă cu călcâiul primită de la Nsiah. După un început de retur ezitant, Nsiah a început să simtă ritmul echipei, a reușit să se integreze cu adevărat în lot. Nsiah este un jucător valoros, drept dovadă meciul de azi în care a reușit 2 pase de gol în primele 60 de minute.

În minutul 65, Oprița efectuează două schimbări, Pacionel și Enceanu în locul lui Zaharia și Băjenaru, schimbări făcute cu scopul de a revigora echipa, cei 2 jucători schimbați fiind vizibil obosiți după efortul depus. Zaharia este unul dintre jucătorii care a contribuit decisiv la victoria Stelei.

În minutul 68, intră și Valentin Bărbulescu, practic Oprița dorind să-și consolideze victoria prin introducerea unui jucător cu experiență. Pacionel intră foarte bine în joc, reușind un șut frumos de la distanță respins cu greu de portar.

În minutul 76, în urma unei neatenții a apărării steliste, Chiajna are cea mai clară ocazie de a înscrie din tot meciul, însă imediat a venit replica Stelei prin Chipirliu, care are o ocazie imensă în minutul 79, nereușind totuși să înscrie din interiorul careului din situație de 1 la 1 cu portarul, după pasa primită de la Pacionel, Steaua alegându-se doar cu un corner. Din cornerul rezultat, Steaua are o nouă mare ocazie, unul din fundașii gazdelor respingând de pe linia porții lovitura de cap a lui Răsdan. Din păcate, fundașul Antonio Vlad este grav accidentat și nu a mai putut continua jocul, Steaua urmând să continue în inferioritate numerică până la sfârșitul meciului.

Finalul jocului a fost dominat tot de Steaua, în ciuda inferiorității numerice. În minutul 85, Pacionel este la un pas să speculeze o nesincronizare între fundașul și portarul Chiajnei, lobul acestuia din poziție dificilă trecând peste poartă.

În minutul 89, Florin Răsdan înscrie golul de 4-0 cu un șut la colțul lung, după centrarea pe jos venită din partea lui Călințaru. Steaua marchează la foc automat, iar în prelungirile meciului Pacionel închide tabela la 5-0 după o acțiune personală continuată cu un 1-2 cu Adrian Ilie, schimbările de direcție și pasele din prima ale acestora au năucit apărarea Chiajnei.

Oprița s-a dovedit a fi inspirat cu schimbările, fiindcă Pacionel a jucat excelent din momentul intrării pe teren. Steaua câștigă fără probleme un meci fara istoric în fara penultimei clasate și își asigură matematic calificarea la baraj. Să speram că accidentarea lui Antonio Vlad nu este atât de gravă și va putea evolua în meciul din etapa viitoare contra echipei secunde a FC R.


STEAUA BUCUREȘTI: 1. Ștefan Mușat, 18. George Călinţaru, 55. Walace da Silva, 16. Antonio Vlad, 13. Adrian Ilie, 6. Mădălin Mihăescu, 30. Liviu Băjenaru, 7. Florin Răsdan, 90. Alexandru Zaharia, 17. Philippe Nsiah, 77. Remus Chipirliu.
Rezerve: 22. Horia Iancu, 10. Rareș Enceanu, 14. Robert Neacșu, 99. Vlad Niţu, 9. Emilian Pacionel, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 8. Valentin Bărbulescu, 11. Dragoș Huiban.
 
Concordia Chiajna II: 1. Alexandru Duță, 3. Stefan Pădureț, 5. Ștefan Stănescu, 7. Daniel Bonteanu, 14. Răzvan Mocanu, 8. Robert Lică, 17. Ionuț Voicu, 15. Ionuț Păun, 11. T. Buțoiu, 19. Alex Nica, 4. Alex Stănică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *