Lovitura de start a meciului Steaua-Ripensia a fost dată de jucătorul legendar al Stelei, Iosif Rotariu, actualmente președinte al Ripensiei Timișoara. Acesta a salutat galeria Stelei, neuitând de perioada de glorie petrecută în Ghencea. Iosif Rotariu a jucat la Steaua în perioadele 1986-1990 și 1997-1998, reușind 5 titluri de campion, 3 Cupe ale României și o finală de Cupă a Campionilor Europeni, în 1989 în fața lui A.C. Milan.
A fost primul meci oficial disputat între cele 2 echipe legendare ale fotbalului românesc. Steaua este cel mai titrat club din România cu 20 de titluri de campioană, Ripensia fiind una dintre cele mai puternice echipe din perioada interbelică, cucerind 4 titluri de campioană.
Prima ocazie a meciului a avut-o Steaua, în minutul 8, când șutul cu efect al lui Emilian Pacionel a fost cu greu scos de lângă bară, de la colțul lung, de către portarul timișorean. În general, meciul s-a jucat la mijlocul terenului în primele 15 minute, nicio echipă nereușind să-și impună stilul de joc. Steaua a încercat să atace, dar pressing-ul avansat al jucătorilor Ripensiei a blocat orice tentativă a steliștilor de a ataca. De partea cealaltă, Ripensia nu a reușit să lege mai mult de 3 pase în terenul advers, fără a avea pretenția la vreo ocazie de gol.
Abia în minutul 24, Ripensia a avut o primă acțiune timidă de atac, dar cornerul a fost slab executat și nu a pus niciun pericol apărării steliste. În minutul următor, Steaua a avut și ea un corner, Dean Beța a reușit să lovească mingea cu capul, dar mingea a trecut pe lângă poartă, fără vreun pericol pentru poarta adversă. Aceste ocazii timide au reprezentat felul în care s-a jucat în primele 30 de minute, meci cu puține acțiuni de atac, caracterizat de un echilibru total.
În minutul 34 a venit o ocazie imensă pentru Steaua. Portarul Ripensiei a fost la un pas de autogol după ce a scăpat mingea din mână, minge ce apoi a fost scoasă cu greu de pe linia porții de către un fundaș al oaspeților. În minutul 42, șutul cu șiretul al lui Băjenaru de la 20 de metri din poziție ideală a trecut mult pe lângă poartă. După minutul 30, Steaua a fost puțin mai incisivă pe faza de atac mărind viteza de joc, dar fără efect pe tabela de marcaj. A lipsit fie precizia ultimei pase, fie precizia execuției la finalizare. Scorul la pauză a fost 0-0, scor în nota echilibrului primei reprize.
Echilibrul din prima repriză a continuat și în primele 15 minute ale reprizei a doua. În minutul 56, pe fondul lipsei de eficiență pe faza de atac, Daniel Oprița l-a introdus pe Rareș Enceanu în locul lui Huiban. Introducerea unui mijlocaș de creație în locul unui atacant a avut rolul creării unei densități mai mari la mijlocul terenului, pentru furnizarea de mai multe pase către vârful Chipirliu. La mijlocul terenului, Ripensia Timișoara a jucat perfect în prima oră a meciului. Pentru a putea schimba ceva, Steaua avea nevoie mai multă creație la mijlocul terenului.
În minutul 63, șutul lui Bărbulescu de la 25-30 de metri a trecut mult peste poartă. Dacă se poate spune așa, aceasta a fost prima acțiune de atac a reprizei secunde.
GOOOOOOL STEAUA. Florin Răsdan a deschis scorul în minutul 67. În urma pressing-ului făcut în careu de Rareș Enceanu, fundașul Koulibaly a greșit, iar mingea a ajuns la marginea careului de unde Răsdan a șutat excelent pe lângă bară. Până la urmă sistemul defensiv al timișorenilor a cedat în urma unei greșeli individuale.
Dublă modificare la Steaua în minutul 72. Intră Buhăescu și Mihăescu în locul lui Băjenaru și Bărbulescu, schimbări menite să împrospăteze fizic echipa, cei înlocuiți acuzând oboseala. În minutul 77, marcatorul golului, Răsdan a fost și el înlocuit de Stephan Drăghici, după ce a acuzat unele probleme medicale.
După gol, Steaua a controlat lejer jocul. Jocul de pase repetate și posesia prelungită au ținut adversarul departe de poartă. Ripensia a arătat semne vizibile de oboseală. În minutul 84, Chipirliu a reușit o recuperare, apoi după un 1-2 cu Buhăescu, Chipirliu a ajuns să șuteze ușor din lateral, mingea fiind prinsă ușor de portarul Ripensiei, Ionuț Rus.
GOOOOOOOL STEAUA. Vasile Buhăescu a făcut 2-0 după pasa primită de la Chipirliu. Meritul cel mare l-a avut Enceanu care, după ce a recuperat mingea, i-a pasat în lateral lui Chipirliu, apoi după pasa pe jos trimisă de Chipirliu în careu, a sărit peste minge ca să-l lase pe Buhăescu să finalizeze fiindcă se afla în poziție mai bună. Rareș Enceanu a dovedit din nou că are știința jocului. Practic intrarea lui pe teren a deblocat jocul.
Scor final 2-0. După 5 etape, Steaua e pe primul loc. Steaua obține o victorie meritată după ce a deblocat jocul în repriza a doua, chiar dacă ambele echipe au jucat excelent tactic. Esențială a fost intrarea lui Enceanu care a întărit mijlocul terenului. Daniel Oprița a mutat ca un șahist adevărat. De foarte multe ori, fotbalul e ca un șah dinamic, iar o mutare poate aduce victoria.