Steaua București a învins presupusa echipă a doua a celor de la Rapid București, cu scorul de 2-0, în etapa a 16-a din Seria 4 a Ligii a 3-a, după ce a marcat golurile în ultimele 10 minute ale meciului, însă cu un joc solid prestat în pregătirea barajului care va urma, pestriț doar pe alocuri pe faza ofensivă.
Steaua a început în forță meciul, cu inițiativă, iar pe faza de posesie a rapidiștilor, pressing-ul sufocant al steliștilor i-a pus în reală dificultate pe jucătorii echipei oaspete, care nu au fost capabili să țină mult timp de minge. O ocazie imensă pentru Steaua a venit imediat în minutul 6, după o pasă primită de la Călințaru, Chipirliu a pătruns în viteză în careu și a trimis o pasă perfectă în fața porții pentru Enceanu care a trimis în bara transversală. După această ocazie imensă, Steaua a continuat să-și domnie adversarul, atât prin atacurile avântate, cât și prin pressing-ul sufocant, astfel începutul de meci s-a petrecut doar în jumătatea de teren a rapidiștilor.
În minutul 13, șutul lui Pacionel este scos cu greu în corner de portarul echipei oaspete. Pe fondul dominării clare, Steaua și-a creat în continuare a doua ocazie imensă de gol. În urma cornerului executat de Călințaru, Huiban a prelungit pe spate pentru Chipirliu, care ratează incredibil din mai puțin de 2 metri cu poarta goală. Cavalcada de ocazii a continuat în minutul 22, după centrarea lui Călințaru, Huiban nu a reușit să cadreze pe spațiul porții un șut din vole din centrul careului. În minutul 26 s-au consemnat 2 ratări în aceeași fază, mai întâi portarul rapidist a respins cu greu un șut de la 20 de m, apoi Pacionel a trimis peste poartă din 8 metri. Până în acest moment, doar problemele de la finalizarea jucătorilor ofensivi steliști au menținut tabela intactă, fiindcă FC R 2 practic nu a contat pe teren. În minutul 30, Chipirliu a avut o nouă ratare din poziție de 1 la 1 cu portarul, după o pasă de peste 40 de metri primită de la Enceanu.
După minutul 30, Steaua a mai scăzut din intensitatea jocului, FC R 2 reușind să echilibreze jocul la mijlocului terenului. Jocul de pase al Stelei nu a mai funcționat atât de exact ca în primele 30 de minute. În minutele 41 și 42, oaspeții au avut o fază prelungită de atac, care însă nu a produs niciun pericol real la poarta Stelei, faza încheindu-se cu un fault dur în atac al lui Grigore asupra lui Bărbulescu. Din fericire nu s-a pus problema vreunei accidentări, cei doi fotbaliști dându-și mâna. Acesta a fost singurul moment din prima repriză când „așa-numita” Rapid 2 a pătruns în careul Stelei.
Scorul egal de la pauză nu l-a mulțumit pe Daniel Oprița, astfel că acesta a efectuat 2 schimbări la pauză: Băjenaru și Răsdan au intrat în locul lui Huiban și Zaharia. Repriza a doua a început sub spectrul echilibrului cu care s-a încheiat prima. Ambele echipe au început timid repriza a doua. În minutul 56, echipa secundă a rapidiștilor și-a creat prima ocazie de gol când șutul lui Despa din colțul careului de 16 metri a fost respins în corner de portarul stelist, Ștefan Mușat. În minutul 63, Steaua și-a creat prima ocazie a reprizei, Wallace finalizând cu capul puțin pe lângă poartă centrarea din corner trimisă de Călințaru. Cele două ocazii, câte una de fiecare parte, au fost ca niște oaze în deșert, prima jumătate a reprizei a 2-a fiind săracă în ocazii, predominând jocul de anduranță de la mijlocul terenului, acolo unde niciuna dintre echipe nu s-a putut impune.
După minutul 70, Steaua a preluat controlul jocului, dar posesia sterilă nu a dus la crearea de ocazii de gol. FC R 2 e bine organizată în defensivă, iar jucătorii steliști sunt lipsiți de inspirație la ultima pasă. În ciuda experienței superioare, Steaua a fost echipa care a început să se precipite odată cu trecerea timpului, fiindcă Rapid 2 era mulțumită cu scorul de 0-0. În minutul 73, Cezar Mihalache îl înlocuiește pe Enceanu, vizibil obosit după tot efortul depus. Deși, după cursul jocului, totul părea să curgă spre o remiză albă, în minutul 79, în urma unor greșeli în lanț în aparărea oaspeților, mingea a ajuns la Chipirliu care a pătruns în careu și fundașul rapidist a avut o intrare prin alunecare întârziată, arbitrul acordând lovitură de la 11 metri. Pacionel a transformat cu siguranță penalty-ul și scorul a devinit 1-0 pentru Steaua. În minutul 86, în disperare de cauză, jucătorul oaspeților, Despa, simulează în careu și primește galben.
În minutul 89, Wallace a reușit golul de 2-0 după o lovitură de cap perfect plasată la colțul lung în urma centrării din lovitura liberă a lui Băjenaru. Chiar înainte de executarea loviturii libere, comentatorul Theodor Avramescu parcă a avut o premoniție zicând că un “2-0 ar fi mai frumos decât 1-0”. Lovitura liberă a fost ușor obținută în urma unui fault pueril făcut de un fundaș rapidist, lipsa de experiență spunându-și cuvântul. Steaua a obținut o victorie meritată, care nu poate fi pusă la îndoială. Jocul încântător din prima parte a primei reprize, neconcretizat din păcate pe tabelă, coroborat cu experiența superioară din finalul de meci, reprezintă argumente solide pentru meritul victoriei Stelei. Steaua conduce detașat și meritat în clasamentul seriei a patra din Liga 3, cu 42 de puncte, în timp ce fc fcsb II se află pe locul doi, cu 38 de puncte, ambele echipe fiind calificate la baraj.
STEAUA BUCUREȘTI
Prima echipă: 1. Ștefan Mușat, 18. George Călinţaru, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 13. Adrian Ilie, 90. Alexandru Zaharia, 10. Rareș Enceanu, 8. Valentin Bărbulescu, 9. Emilian Pacionel, 11. Dragoș Huiban, 77. Remus Chipirliu.
Rezerve: 22. Horia Iancu, 14. Robert Neacșu, 6. Mădălin Mihăescu, 30. Liviu Băjenaru, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 7. Florin Răsdan, 31. Cezar Mihalache, 47. Dragoș Nicolae.