Cu bune, cu rele, sezonul regular s-a încheiat cu clasarea Stelei pe primul loc, loc unde este obișnuită Steaua să se poziționeze mereu.

Steaua a început cu rezultate slabe sezonul, rezultate venite sub spectrul moralului scăzut al jucătorilor după aflarea veștii că e posibil ca, și în acest sezon, Steaua să nu beneficieze de dreptul de promovare.

Steaua a încheiat în forță sezonul, cu victorii clare și juniori din academie promovați la echipa mare.

Sursă poză: Site oficial liga2.ro

Etapa 1. În ciuda jocului cursiv și a dominării clare, în fața unei asistențe de aproximativ 4.000 de spectatori, Steaua nu a reușit să învingă Metaloglobus în prima etapă. Ratările imense, inclusiv a unui penalty la ultima fază, au făcut ca scorul final să fie 1-1.

Etapele 2 și 3. Următoarea etapă, deplasarea la Slatina, a însemnat prima victorie a Stelei, dar jocul a lăsat de dorit. Etapa a treia a fost un dezastru total contra echipei din Miercurea Ciuc, scor 0-4 pe teren propriu. Singurul moment onorabil din acest meci a fost atmosfera făcută de Peluza SUD, care cânta neîncetat chiar și la scorul de 0-4.

Etapa 4. În deplasarea de la Dumbrăvița, echipa a câștigat fără probleme, jucătorii revenindu-și după decepția din primele etape. Antrenorul Daniel Oprița a reușit să-i facă să înțeleagă faptul că îmbracă tricoul Stelei mai presus de orice și că trebuie să joace la capacitate maximă.

Etapa 5. Steaua a disputat primul meci direct al sezonului, în lupta pentru primul loc. Golul lui Chipirliu și lobul superb al lui Adi Popa au adus victoria Stelei, cu 2-1 în fața Politehnicii Iași. Se simțea că echipa își intră în ritm. Lucru important, mai ales că urma derby-ul de pe Arena Națională contra lui Dinamo 1948.

Etapa 6. Steaua a reușit un comeback contra lui Dinamo 1948 dovedind maturitate în momentele grele. Pacionel a reușit egalarea imediat după deschiderea scorului de către adversari și înainte de pauză. Imediat după pauză, Chipirliu a avut o finalizare de mare atacant după o acțiune colectivă elaborată. Steaua a jucat impecabil în apărare după golul de 2-1 și și-a asigurat victoria. La meci au asistat 20-25 de mii de spectatori, peste 7.000 fiind steliștii care au dominat în permanență fondul sonor.

Etapa 8. Steaua a fost nevoită să-și amâne etapa a șaptea și a jucat la Șelimbăr meciul următor de după derby. Din păcate, echipa a fost egalată pe final după un joc caracterizat de multe greșeli individuale: mai întâi eliminarea lui Drăghici, apoi gafa portarului Dincă după ce acesta apărase excelent până atunci.

Etapele 9, 7, 10. Etapele s-au jucat chiar în această ordine pentru Steaua. Mai întâi Steaua a reușit o victorie clară contra Politehnicii Timișoara cu 3-1 după un comeback, cu Chipirliu în zi de grație. Apoi, în meciul restanță, Steaua a zdrobit cu 5-0 pe Unirea Constanța. Finalul seriei de 3 meciuri jucate într-o săptămână s-a încheiat în forță, 3-0 în deplasare contra Progresului Spartac.

După etapa a zecea, STEAUA S-A INSTALAT PE LOCUL ÎNTÂI, loc menținut până la finalul sezonului regular.

Etapa 11. Steaua a învins, cu 2-0, pe Oțelul Galați în derby-ul de clasament al primelor două locuri. Meciul a fost caracterizat de un echilibru total, diferența fiind făcută de golul lui Chunchukov înscris imediat după pauză.

Etapa 12. După o primă repriză excelentă (2-0 cu Viitorul Pandurii), Steaua a clacat inexplicabil după pauză pierzând meciul după o serie de gafe în lanț ale fundașilor și a portarului. Mijlocul a pierdut controlul jocului, iar atacul a devenit inexistent, finalul fiind o înfrângere cu 4-3 la Tg. Jiu. Fostul stelist Răsdan a jucat foarte bine, contribuind cu centrarea de la unul dintre golurile gazdelor.

Etapa 13. Asemănător cu meciul cu Oțelul, meciul cu Unirea Dej a fost tot un derby gen locul 1 vs. locul 2. Meciul a fost la fel de echilibrat, doar golurile din final ale lui Adi Popa și Enceanu rezolvând meciul pentru Steaua. Experiența și-a spus cuvântul.

Sursă poză: Pagina oficială de facebook a clubului Steaua

Etapa 14. Pe un teren impracticabil și având mulți absenți, Steaua a învins la Chiajna după o luptă teribilă. Chunchukov a adus victoria în minutul 80. Echipa, per ansamblu, a jucat eroic, Concordia având multe ocazii de gol, mai ales pe final.

Etapele 15 și 16. Din păcate, vacanța cauzată de Cupa Mondială din Qatar a scos echipa din ritm. Imediat după reluarea campionatului, Steaua a fost învinsă acasă de FC Brașov SR, cu 1-0, după un joc foarte slab. În etapa următoare, Steaua a reușit cu greu să obțină o remiză pe teren propriu contra echipei din Buzău. Remiza a asigurat primul loc la final de an.

Sursă poză: Pagina oficială de facebook a clubului Steaua

Etapa 17. Steaua a început anul 2023 cu o remiză la Slobozia. Jocul a fost spectaculos, cu multe faze de poartă, dar și greșeli defensive de ambele părți. Un scor de 2-2 spectaculos, niciuna dintre echipe nemeritând să piardă.

Etapa 18. Steaua a încheiat în forță sezonul regular. Ultimul meci acasă, victorie clară 3-0 cu Minaur Baia Mare. Partea cea mai importantă, jucătorii tineri au jucat excepțional. Atanas Trică a înscris după pasa lui David Matei, jucător promovat din Academia Stelei. Jucător intens lăudat de George Ogăraru.

Etapa 19. Victorie clară la Timișoara în ultimul meci al sezonului, 2-0 cu Ripensia. Tinerii Stelei au entuziasmat din nou. Bodișteanu și David Matei au înscris golurile victoriei. David Matei, jucător promovat din Academia Stelei, a reușit primul gol al carierei în tricoul roș-albastru. De remarcat că Steaua a rămas stăpână pe situație și după eliminarea lui Corbu, reușind să-și dubleze avantajul.

Sursă poză: Pagina oficială de facebook a clubului Steaua

Urmează 10 meciuri în play-off, Steaua având ca obiectiv clasarea pe primul loc la final și forțarea promovării. Noul manager al secției de fotbal, Andrei Cian, ne-a dat asigurări că va face tot posibilul ca Steaua să promoveze. Să sperăm că se va ține de cuvânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *